Wortel-zoeteaardappel soep met tiki masala

14-07-2019

Wortel-zoeteaardappel soep met tiki masala
Een lekkere pittige soepje, perfect voor de zondag (of elke dag van de week haha).

Wat heb je nodig (2 pers)?
- 300 gr wortels
- 300 gr zoete aardappel
- 100 gr pompoen (mag ook diepvries zijn)
- 1 grote rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl tiki masala pasta (patak)
- 1 tl sambal brandal
- 2 tl groente boulliounpoeder
- kurkuma en peper- olijfolie
- kokosmelk (de normale variant, ik gebruik jumbo eigenmerk)

Bereidingswijze
Snijd de wortel, ui en knoflook en fruit deze in 2 el olijfolie in een soeppan, voeg de zoeteaardappel, pompoen en circa 400-500 ml water toe. Voeg de boullioun, kurkuma en peper toe. Daarna 2 tl tiki masala pasta en 1 tl sambal (naar smaak). Kook de soep zachtjes circa 10 minuten. Pureer hierna met een staafmixer tot een gladde dikke soep, als de soep te dik is voeg dan nog wat water toe. Verdeel over 2 soepkommen en top af met 2 eetlepels kokosmelk. Ik serveerde de soep met geroosterd speltbrood. Eetsmakelijk!