Tonijnsalade met pasta

15-11-2019

Tonijnsalade met pasta
Een easy lunch of diner, met voldoende eiwitten, langzame koolhydraten en gezonde vetten.

Ingredi├źnten
- 80 gr volkoren gekookte pasta (bruine rijst pasta als glutenvrije optie)
- halve avocado
- 1 gekookt ei
- 1 bietje
- sla
- 1 blikje tonijn
- kappertjes
- 2 el remialijn mayonaise 
- hennepzaadolie
- peper en zout

Bereidingswijze
Kook de pasta en giet af. Spoel de pasta daarna af met koud water.
Kook ondertussen 1 ei. 
Pak een groot bord en beleg met sla, voeg de pasta toe.
Snijd de avocado en bietjes in stukjes en voeg toe.
Maak een dressing van hennepzaadolie met peper en zout en giet over het bord heen.
Laat de tonijn uitlekken en voeg aan een bakje toe. Voeg 2 el remialijn mayonaise, kappertjes, peper en zout toe. Prak de tonijn tot een smeuïge tonijnsalade.
Voeg de tonijn aan het bord toe, Leg als laatste het gekookte eitje erbij. Eetsmakelijk!