Vega kip salade

15-11-2019

Vega kip salade
Heerlijke salade met vega kip, zoete aardappel en hummus!
Lekker als lunch of diner.

Ingrediƫnten
- vega kip (ik gebruikte vivera)
-Teriyaki saus en sojasaus voor de marinade
- Bietje
- Avocado
- Sla
- Gekookt eitje
- Hennepzaadolie
- 150 gr zoete aardappel
- klein blikje gemengde bonen (met o.a edame, kidney en mais)
- snufje zout
- Chilisaus

Bereidingswijze
Pak een bak en voeg de vega kip toe. Voeg een flinke scheut teriyaki en sojasaus toe en laat ongeveer 20 minuten intrekken.
Snijd de zoete aardappel in blokjes of schijfjes en kook circa 6 min, laat afkoelen.
Kook ondertussen een ei. 
Pak een bord en verspreid de sla. Voeg de gekookte zoete aardappel, gesneden biet en ei toe. Laat het blikje bonen uitlekken, spoel af met water en voeg toe. Snijd de avocado in plakjes en voeg toe. Bak ondertussen de vega kip in wat olijfolie, circa 7 min en voeg toe. Top af met 1 el chilisaus, 1 el hennepzaad olie en een snufje zout. Eetsmakelijk!