Glutenvrije lasagna met geitenkaas

11-06-2019

Glutenvrije lasagne met geitenkaas
De Albert Heijn heeft tegenwoordig pasta van peulvruchten en nu ook lasagne bladen van gele linzen. Dat wilde ik natuurlijk gelijk even uit proberen haha.
Zeker goed gelukt want dit was een heerlijke vullende lasagne met veel groentes en net een andere smaaksensatie door de geitenkaas. 

Wat heb je nodig (2 pers)?
- AH gele linzen lasagna bladen
- Geitenkaas schijfjes
- 1 pot van 400 gr rode pastasaus
- 200 gr tomatenblokjes
- 400 gr champignons
- 1 zakje Italiaanse roerbak mix (200 gr)
- Paprika, basilicum en oreganokruiden (1 tl van elk)
- Halve courgette
- 1 aubergine

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden voor.
Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes.
Wok samen met de wokgroente een paar minuten in wat olijfolie.
Voeg de kruiden toe. Snijd de aubergine in lange plakken en grill deze beide zijde in een andere pan. Voeg de tomatenblokjes en rode pasta saus toe aan de wokgroente.
Pak een ovenschaal (voor 2 pers) en begin met een laagje rode saus met groente.
Daarna volgt een laagje lasagna bladen, dan een laagje aubergine plakjes en leg hier alvast 2 geitenkaas schijfjes in 2 gesneden (dus 4 stukken) tussen.
Herhaal dit nog een keer en eindig met een rode saus laag. Leg bovenop nog 3 schijfjes geitenkaas door de midden (dus 6 plakjes in totaal), dit is de uiteindelijke bovenlaag.
Schuif in de oven voor 35 min- 40 min. Goed af laten koelen, eetsmakelijk!