Chia-oats met kokos

23-10-2019

Chia-oats met kokos
Een nieuwe variatie van mijn favoriete ontbijtje.
Chiapudding gemaakt van kokosmelk en chiazaden als topping op je smeuïge havermout.
Klinkt goed he? Proberen zeker waard! Het lijkt ontzettend veel moeite maar dat valt erg mee!

Ingrediënten voor de havermout
- 50 gr havermout
- 200 ml kokosmelk alpro soya
- optioneel: 20 gr vanille of kokos smaak proteïnpoeder
- optioneel: 100 gr geraspte wortel of courgette
- 2 el chiazaden
- 50 gr frambozen
- 50 gr bosvruchten
- 1 banaan
- Pindapasta
- Kokossnippers

Voor de chiapudding
- 20 gr chiazaden
- 100 ml kokosmelk uit blik (light of volvet)

Bereidingswijze
Bereid de chiapudding de avond van tevoren.
Mix de kokosmelk samen met de chiazaden en zet afgedekt in een bakje in de koelkast.
Mix de volgende dag de havermout, proteïne, chiazaden (niet die in de koelkast staan) en kokosmelk.  Als het erg dik is voeg je nog wat water toe. Laat zachtjes koken in een steelpan, voeg de groente toe en de frambozen toe en laat zachtjes nog even pruttelen.
Giet over in een kom en top af met de chiapudding uit de koelkast, banaan en bosbessen.
Als laatste nog een flinke lepel pindapasta (of een handje walnoten) en wat kokossnippers.
Eetsmakelijk!