Appel-amandeltaart

15-03-2019

Appel-amandeltaart
Deze taart is gezond en mega lekker! De voorbereiding ligt rond de 30 min, en de oven tijd is 30 minuten maar het is zeker de moeite waard.
Persoonlijk vind ik deze appeltaart het lekkerst als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan, de smaken komen dan nog beter tot zijn recht en het taartje is ook nog goedgekeurd door mijn appeltaart liefhebbende broer haha!

Bodem
- 125 gr amandelmeel
- 40 gr boekweitmeel
- 50 gr havermout
- 75 gr dadels
- 1 banaan
- 20 ml kokosolie
- koek en speculaas kruiden

Spijslaag
- Scheutje amandelmelk
- 50 gr dadels
- 1 banaan
- 75 gr amandelmeel
- Koek en speculaaskruiden

Vulling

- 4 geraspte appels (elstar of jonagold)
- Kaneel
- Geschaafde amandelen

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 graden.
Mix de ingrediƫnten van de bodem in een keukenmachine of een hele goede staafmixer.
Uiteindelijk wordt het 1 dikke massa. Smeer dit uit in een cakevorm met je vingers of achterkant van een lepel, dit neemt heel even de tijd in beslag want het beslag kan wat plakkerig zijn. Bekleed de bodem en de zijkanten.
Mix nu de ingrediƫnten voor de spijslaag, dit kan met een keukenmachine, blender of staafmixer. Het wordt een soort papperig beslag, verdeel dit over de bodem.
Schil 4 appels en rasp deze in kleine stukjes, bestrooi met kaneel, voeg eventueel wat rozijnen toe. Verdeel de vulling over de bodem. Bak af in 30-40 min, houd het af en toe in de gaten of de korst niet verbrand. Goed laten afkoelen eventueel een nachtje in de koelkast. De smaken komen dan extra goed tot hun recht! Eetsmakelijk!