5x inspiratie voor de lekkerste borrelhapjes

14-06-2019

5x de lekkerste borrelhapjes!
Ik ben gek op wijnen, met lekkere borrelhapjes natuurlijk!
Lekker een meidenavond met spelletjes en hapjes is voor mij echt ontspanning.
Bij mij betekend geen wijn zonder hapjes haha!  Daarom zette ik mijn favoriete hapjes op een rijtje zodat jij voor de volgende meiden/mannen avond wat inspiratie op kan doen voor borrelhapjes. 

1. Zelfgemaakte nacho's met guacamolen
Wat heb je nodig?
- 1 pak wraps 8 stuks (of 1 zak nacho chips)
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- Citroensap
- Staafmixer

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Scheur de wraps in kleine stukjes en leg in de oven op een plaat verspreid. Bak ze in 5-7 min goudbruin.

Voor de guacamolen: Haal de avocado's uit zn schil, voeg in stukjes de tomaat, ui en knoflook toe. Voeg wat citroensap, peper en zout toe. Staafmix tot een glad geheel.
Lekker nacho's dippen in vers gemaakte guacomolen, yumm!

2. Kaasplankje

Wat heb je nodig?
- 4 soorten kaas zoals een stuk parmazaanse kaas, oude kaas, blauwe kaas of brie
tip: vaak ligt bij de kaasafdeling kleine stukjes kaas voor op de borrelplank, zo kan je zelf samenstellen wat je wilt
- Dadelbrood
- Vijgenjam en appelstroop (staan vaak bij de kaasafdeling in kleine potjes)
- Olijfjes

Zorg dat je een houtenplankje of bord hebt. Verdeel de kaas in blokjes en zet 2 kuipjes met de vijgenjam en appelstroop erbij. Snijd het dadelbrood in stukjes en leg op de plak erbij. Zet er nog een bakje met olijfjes naast (met een sateprikkertje).
Dit plankje is vooral heerlijk bij een goede rode wijn!

3. Toast met dip (ontzettend makkelijk en snel)

Wat heb je nodig?
- Toastjes naar keuze
- Dipjes als hummus, zelfgemaakte tonijnsalade (klik voor het recept), kerrie salade, aubergine dip
- Rauwkost als komkommer, cherry tomaatjes en paprika

Verdeel de toastjes op een plankje, zet de dipjes erbij. Snijd de rauwkost en leg op het plankje erbij. Een combi van hartig en fris!

4. Stokbrood met pesto en parmazaanse kaas uit de oven
Wat heb je nodig?
- Pesto
- Parmezaanse kaas of geitenkaas
- 2 afbak stokbroden
- Cherry tomaatjes

Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het afbak stokbrood.
Snijd in het midden van het stokbrood (horizontaal) zorg dat het brood heel blijft.
Verdeel wat pesto aan de binnenkant van het stokbrood, verdeel de Parmezaanse kaas of geitenkaas over de pesto en voeg wat door de midden gesneden cherry tomaatjes toe.
Bak het stokbrood nu af.

5. Komkommerrolletjes met (zelfgemaakte) tonijnsalade
Wat heb je nodig?
- 2 blikjes tonijn op water uitgelekt
- Remialijn
- Kappertjes
- Bosuitjes
- Peper, zout, basilicum kruiden
- 3 grote komkommers

Bak een grote kom en voeg de tonijn, samen met 4 eetlepels remialijn toe.
Voeg 2 tl kappertjes en gesneden bosuitjes toe naar smaak. Voeg een snufje zout, peper en 1 tl basilicum toe (als je deze vers hebt is nog lekkerder!). Pak een goede kaasschaaf of snijd zo dun mogelijke plakken in de lengte van de komkommer. Leg wat tonijnsalade op de komkommer plak en rol deze op. Prik met een sateprikker door de rol heen om de rol op zijn plek te houden.